header image
Home arrow Despre arrow Despre arrow Crucea Rosie Filiala Arad, Cine suntem? Ce facem?
Crucea Rosie Filiala Arad, Cine suntem? Ce facem? Print E-mail
Written by Administrator   
May 31, 2009 at 12:35 PM

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana, prin structura sa teritoriala si a Legii 139/1995 pe baza careia functioneaza, are o structura teritoriala in fiecare judet, o filiala judeteana de Cruce Rosie cu personalitate juridica.

 

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana, prin structura sa teritoriala si a Legii 139/1995 pe baza careia functioneaza, are o structura teritoriala in fiecare judet, o filiala judeteana de Cruce Rosie cu personalitate juridica. Crucea Rosie este o organizatie neguvernamentala, fara scop patrimonial, apolitica, de utilitate publica, auxiliara  autoritatilor publice locale.

Misiunea fundamentala a Crucii Rosii este prevenirea si alinarea suferintei umane indiferent de rasa, sex, religie, apartenenta politica.

Structura actuala a  Filialei  este urmatoarea :

·        un comitet judetean 23 membrii, 9 subfiliale in orasele din judet, 18 comisii 

·        numarul membrilor cotizanti de Cruce Rosie este de 830

·        activitatea Filialei este sustinuta de cei 63 voluntari activi

·         proiecte cistigate si derulate Fundatia ALCOA SUA, Centrul judetean  cultural Arad, comune cu DAC Arad, SNCRR.

 Avem o buna colaborare cu  Directia de Asistenta Comunitara a Municipiului Arad, dezvoltând in parteneriat un proiect de educatie multiculturala Casa Curcubeu,  Fundatia Alcoa, Inspectorat Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad, DSP Arad, ISJ Arad, Univ. V. Goldis Arad fac. Medicina Arad alte organizatii non-guvernamentale din Arad.

ImageImage 

Last Updated ( May 31, 2009 at 12:39 PM )

                                                    Cursuri de prim ajutor medical

Se realizeaza cursuri de prim ajutor premedical in societati comerciale cu risc de accidente, ca prestari servicii.

 

 

                             Program curs surori voluntare de Cruce Rosie

           Cursul are durata de un an de studiu si se desfasoara prin predare teoretica si practica in spital a  ingrijirii bolnavului, diploma fiind  recunoscuta si in strainatate. Anuala absolv cursul 35 de cursante, care ulterior o parte se angajeaza si lucreaza in domeniul ingrijirii bolnavului.