header image
Home arrow Despre arrow Despre arrow Crucea Rosie Filiala Arad, Cine suntem? Ce facem?
Crucea Rosie Filiala Arad, Cine suntem? Ce facem? Print E-mail
Written by Administrator   
May 31, 2009 at 12:35 PM

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana, prin structura sa teritoriala si a Legii 139/1995 pe baza careia functioneaza, are o structura teritoriala in fiecare judet, o filiala judeteana de Cruce Rosie cu personalitate juridica.

 

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana, prin structura sa teritoriala si a Legii 139/1995 pe baza careia functioneaza, are o structura teritoriala in fiecare judet, o filiala judeteana de Cruce Rosie cu personalitate juridica. Crucea Rosie este o organizatie neguvernamentala, fara scop patrimonial, apolitica, de utilitate publica, auxiliara  autoritatilor publice locale.

Misiunea fundamentala a Crucii Rosii este prevenirea si alinarea suferintei umane indiferent de rasa, sex, religie, apartenenta politica.

Structura actuala a  Filialei  este urmatoarea :

·        un comitet judetean 23 membrii, 9 subfiliale in orasele din judet, 18 comisii 

·        numarul membrilor cotizanti de Cruce Rosie este de 830

·        activitatea Filialei este sustinuta de cei 63 voluntari activi

·         proiecte cistigate si derulate Fundatia ALCOA SUA, Centrul judetean  cultural Arad, comune cu DAC Arad, SNCRR.

 Avem o buna colaborare cu  Directia de Asistenta Comunitara a Municipiului Arad, dezvoltând in parteneriat un proiect de educatie multiculturala Casa Curcubeu,  Fundatia Alcoa, Inspectorat Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad, DSP Arad, ISJ Arad, Univ. V. Goldis Arad fac. Medicina Arad alte organizatii non-guvernamentale din Arad.

ImageImage 

Last Updated ( May 31, 2009 at 12:39 PM )

Actiuni comune cu protectia civila

 
-         
participare alaturi de IJSU Arad la  aplicatie aeroport, “Ziua pompierilor”


-         
Aplicatie internationala EU-HUROMEX  2008

          Alte actiuni

1.     Organizarea si desfasurarea concursului pentru elevi „Sanitarii priceputi” pe raza judetului. In concurs au fost antrenati anual elevi din 78 de scoli, 950 elevi concurenti, Demonstratii privind acordarea prim ajutorului premedical, expuneri in centre copii, mese rotunde, conferinte de presa.

2.      Am derulat proiecte pe prevenire consum droguri de 15000 $, Abuzul dauneaza grav copilariei, Igiena prima litera din alfabet, proiecte finantate de SC ALCOA Nadab si derulate in scoliele zona Chisineu Cris.     

3.      Participarea la targul ONG unde s-a efectuat masurari de tensiune arteriala cu ajutorul voluntarilor medicinisti . 

4.       Filiala de Cruce Rosie Arad a participat cu 10 voluntari la maratonul Bekescsaba – Arad – Bekescsaba pentru acordare prim ajutor participantilor la maraton.

5.      In luna noiembrie studentii medicinisti au  initiat o campanie de donare singe  „Viata ta salveaza vieti” unde pe parcursul unei luni  s-au distribuit pliante, afise, s-a  facut  permanenta la centrul de donare  reusind sa crestem numarul  donatorilor.